Snittar med julskinka

Publicerat:
2015-12-03Tillagningstid:
Gunillas glöggmys: En försmak av julen, i en munsbit!
Ingredienser
16portioner
Snittar
- 4skiva(or)julskinka
- 1mskdijonsenap
- ½dlcrème fraiche
- 4skiva(or)mörkt bröd, gärna julvört
- salladsblad
Picklad lök
- 2strödlökar
- 1dlättiksprit
- 2dlströsocker
- 3dlvatten
- 3stpepparkorn
- 1stlagerblad
Så lagar du
1. Börja med löken. Skala och skiva den tunt. Blanda ättika, socker och vatten och rör tills sockret löst sig. Tillsätt pepparkornen och lagerblad.
2. Lägg i lökskivorna och låt stå cirka en timme i kylen.
3. Blanda senap och crème fraiche och smaka av med salt.
4. Strimla skinkan, kantskär brödet och skär i fyrkanter.
5. Bred senapskrämen på brödet, lägg på sallad och skinka och toppa med den picklade löken.
Dryckestips
Glögg:
Tegnér Biskopens Torra 12,5%
Nr 90322, 69 kronor