Sockerkaka med citron

Publicerat:
2015-09-01Tillagningstid:
Traditionellt recept, med fräschör från citrus.
Ingredienser
- 3stägg
- 2½dlströsocker
- 50gsmör
- 1dlmjölk
- 3½dlvetemjöl
- 2tskbakpulver
- 1stcitron, saften och det yttersta gula skalet
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker fluffigt. Smält smör och häll ner mjölken i smöret så att det kallnar. Blanda det med äggsmeten.
3. Riv ner det yttersta gula skalet från en citron i smeten, använd ett rivjärn. Pressa sedan ner saften från citronen i äggsmeten. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och rör sedan försiktigt ner detta i äggsmeten.
4. Smöra en form och bröa den. Häll i smeten och grädda i mitten av ungen i 20- 40 minuter. Känn med en sticka innan du tar ut den - kakan ska inte vara kladdig.