Sockerkaka med citron

Sockerkaka med citron

Publicerat:

Tillagningstid:

Traditionellt recept, med fräschör från citrus.

Ingredienser

  • 3st
    ägg
  • dl
    strösocker
  • 50g
    smör
  • 1dl
    mjölk
  • dl
    vetemjöl
  • 2tsk
    bakpulver
  • 1st
    citron, saften och det yttersta gula skalet

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg och socker fluffigt. Smält smör och häll ner mjölken i smöret så att det kallnar. Blanda det med äggsmeten.

3. Riv ner det yttersta gula skalet från en citron i smeten, använd ett rivjärn. Pressa sedan ner saften från citronen i äggsmeten. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och rör sedan försiktigt ner detta i äggsmeten.

4. Smöra en form och bröa den. Häll i smeten och grädda i mitten av ungen i 20- 40 minuter. Känn med en sticka innan du tar ut den - kakan ska inte vara kladdig.

Dela det här receptet med dina vänner!