Fixarfesten – Sockerkaka – tårtbotten grundrecept

Publicerat:
2020-02-26Tillagningstid:
Ingredienser
8portioner
- 50gsmör
- 1dlmjölk
- 2ägg
- 2dlsocker
- 1tskvaniljsocker
- 3dlvetemjöl
- 1½tskbakpulver
- smör och ströbröd till formen
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj och bröa formen.
3. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
4. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
5. Smält smöret och häll i mjölken så att allt blir ljummet.
6. Vispa ner mjölblandningen i smeten och häll den i formen.
7. Grädda i 25-30 minuter. Kolla med sticka att det inte är kladdigt i mitten!
Allergi?
Laktos/mjölkfri - Ersätt mjölk och smör med laktosfria alternativ eller växtbaserade produkter
Glutenfri - ersätt mjölet med glutenfri mix eller annat glutenfritt mjöl. Det finns också glutenfritt ströbröd i de flesta butiker. Fråga personalen om du inte hittar!
Sockerfri - Ersätt vaniljsocker med vaniljpulver och sockret med sötningsmedel. Kolla doseringen! Sötningsmedel är ofta sötare än socker så det behövs inte lika mycket.