Solvarm tomat, sriracha, bröd och sardell

Solvarm tomat, sriracha, bröd och sardell.

    Publicerat:

    Tillagningstid:

    Ingredienser

    4portioner

    • 3
      mogna kvisttomater, typ oxhjärta
    • 10
      små tomater
    • 1tsk
      sriracha
    • 4skiva(or)
      Levainbröd (franskt surdegsbröd)
    • 4–8
      sardeller (beroende på storlek)
    • 8
      sardellfiléer
    • 8
      blad basilika
    • olivolja
    • salt och svartpeppar

    Så lagar du

    1. Riv kvisttomater grovt, slå upp i sil (spara tomatvattnet till bakad tomat, se receptet här).

    2. Blanda tomatröra med strimlad basilika, salt och svartpeppar.

    3. Rosta bröd och gnid med vitlök.

    4. Toppa med rikligt med riven tomat. Skiva små tomater tunt och droppa över sriracha.

    5. Skär brödet i grova bitar och toppa med tomat och sardell.

    Dryckestips

    Rosévin:
    Brancaia Rosé 2016, Italien
    Nr 92188, 129 kr

    Alkoholfritt:
    Mikkeller Ambler Red Ale
    Nr 11996, 18:20 kr

    Dela det här receptet med dina vänner!