Solvarm tomat, sriracha, bröd och sardell

Ingredienser
4portioner
- 3mogna kvisttomater, typ oxhjärta
- 10små tomater
- 1tsksriracha
- 4skiva(or)Levainbröd (franskt surdegsbröd)
- 4–8sardeller (beroende på storlek)
- 8sardellfiléer
- 8blad basilika
- olivolja
- salt och svartpeppar
Så lagar du
1. Riv kvisttomater grovt, slå upp i sil (spara tomatvattnet till bakad tomat, se receptet här).
2. Blanda tomatröra med strimlad basilika, salt och svartpeppar.
3. Rosta bröd och gnid med vitlök.
4. Toppa med rikligt med riven tomat. Skiva små tomater tunt och droppa över sriracha.
5. Skär brödet i grova bitar och toppa med tomat och sardell.
Dryckestips
Rosévin:
Brancaia Rosé 2016, Italien
Nr 92188, 129 kr
Alkoholfritt:
Mikkeller Ambler Red Ale
Nr 11996, 18:20 kr