Sommarbuffé: Laxpastrami med dillmajonnäs

Ingredienser

10portioner

  • 500g
    laxfilé
  • Kryddblandning:
  • 1tsk
    fänkolsfrö
  • 0.5tsk
    gula senapsfrön
  • 1tsk
    rosépeppar
  • 1nypa(or)
    kummin
  • 0.5tsk
    salt
  • 0.5dl
    dill
  • 1dl
    rapsolja
  • 1st
    äggula
  • 1tsk
    senap
  • 2tsk
    vitvinsvinäger
  • 1tsk
    pepparrot
  • efter smak
    salt och peppar

Så lagar du

Dela laxen på längden.

Stöt kryddorna i mortel, blanda ned salt.

Klappa in kryddorna runt laxen. Hetta upp en teflonpanna, slå i lite olja och stek laxen kort runt om, laxen ska bara få en yta.

Lägg laxen kallt, helt i frysen så blir den även lättare att skiva.

Mixa samman dill med oljan.

Vispa ihop äggula, senap och vinäger, vispa under omrörning ned dilloljan. Smaka av med pepparrot, salt och peppar.

Skär laxen i cm tjocka skivor, allra lättast är att skära laxen halvfrusen, den tinar snabbt när den är skivad. Salta lätt på snittytan. Servera laxen med toppad med dillaioli.

Dela det här receptet med dina vänner!