Ingredienser
10portioner
- 500glaxfilé
- Kryddblandning:
- 1tskfänkolsfrö
- 0.5tskgula senapsfrön
- 1tskrosépeppar
- 1nypa(or)kummin
- 0.5tsksalt
- 0.5dldill
- 1dlrapsolja
- 1stäggula
- 1tsksenap
- 2tskvitvinsvinäger
- 1tskpepparrot
- efter smaksalt och peppar
Så lagar du
Dela laxen på längden.
Stöt kryddorna i mortel, blanda ned salt.
Klappa in kryddorna runt laxen. Hetta upp en teflonpanna, slå i lite olja och stek laxen kort runt om, laxen ska bara få en yta.
Lägg laxen kallt, helt i frysen så blir den även lättare att skiva.
Mixa samman dill med oljan.
Vispa ihop äggula, senap och vinäger, vispa under omrörning ned dilloljan. Smaka av med pepparrot, salt och peppar.
Skär laxen i cm tjocka skivor, allra lättast är att skära laxen halvfrusen, den tinar snabbt när den är skivad. Salta lätt på snittytan. Servera laxen med toppad med dillaioli.