Sommarprimörsallad med ansjovisdressing och ramslök

Ingredienser
4 - 6portioner
<b>Sallad</b>
Ett stort fång av valfria färska primörer.
Vi har valt följande:
- 8majrovor
- 20rödbetor
- 10grön sparris
- 4vit sparris
- 8sockerärtor
- 8morötter
- 1blomkålshuvud
- 1buntlök (knipplök)
- 200gfärskpotatis
<b>Dressing</b>
- 1lölkokt ägg
- 3ansjovisfiléer
- 1dlsolrosolja
- 8ramslökar
- 1tsksenap
- 0,5citron
- 1nypa(or)salt
peppar
Så lagar du
Sallad:
Koka potatisen i rikligt saltat vatten. Lägg de kokta sköljda potatisarna
på ett serveringsfat.
Klyfta majrovorna. Skär bort blasten från rödbetorna. Skala den vita sparrisen. Bryt av och släng den hårda delen på grön och vit sparris.
Dela på mitten. Ta bort blasten och skala morötterna. Dela på mitten.
Skär bort botten och bladen från blomkålen. Bryt i mindre buketter.
Dela buntlöken på längden i fyra delar.
Doppa buntlöken en kort stund i en stor kastrull med rikligt saltat
kokande vatten. Lägg därefter ner i en skål med isvatten för att stanna
upp kokningen. Låt rinna av och lägg på ett stort serveringsfat.
Koka blomkålen i tre till fyra minuter i samma vatten som löken. Lägg i
isbad i två minuter. Lått rinna av och lägg på serveringsfatet.
Upprepa samma sak med morötter, sparris och majrovor. De kan koka
tillsammans. Det räcker med cirka två minuters uppkok för dem. De ska vara
lite hårdare än al dente.
Gör samma sak med sockerärtorna och rödbetorna. Se till att koka
rödbetorna sist eftersom vattnet blir rött. De behöver inte skalas eftersom
de är så små.
Dressing:
Koka ägget i två minuter. Dela på mitten och gröp ur ägget ur skalet.
Mixa ägget med stavmixer tillsammans med senap, salt, finhackad ramslök,
pressad citron och ansjovis. Tillsätt oljan i en tunn stråle medan
du mixar. Slå upp i en skål och peppra.
Ringla dressingen över primörerna. Servera!