Soppa på isterband och dillstuvad potatis

Publicerat:
2018-11-14Tillagningstid:
Frystorkad mat som lätt blir en varm och smakrik soppa. Testa att torka dina rester och laga när du behöver. Räkna med 6 timmars tid för torkning utöver tillagningstid.
Ingredienser
2portioner
- 1isterband, skivad och torkad
- 1potatis, kokt och torkad
- 2gulbeta, torkad
- 1morot, torkad
- 1knippa(or)dill, torkad
- ½litermjölk
- 2dlvatten + mer att späda med
Så lagar du
1. Skiva ingredienserna och torka i ugn eller tork.
2. Mixa de torkade ingredienserna till pulver.
3. Koka upp mjölk och vatten. Slå över pulvret och skaka eller vispa ihop. Tillsätt eventuellt mer vatten om det behövs.
4. Smaka av med lite salt om du vill.
Tips
Torka ingredienserna långt i förväg och spara. Då är det bara att plocka fram och röra ihop soppan.