Soppformel till goda, näringsrika soppor

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 1dl
    hackad lök
  • 2msk
    olivolja
  • 1dl
    tärnad potatis
  • 2
    hönsbuljongtärningar
  • 4-5dl
    valfria hackade grönsaker t ex rotfrukter, blomkål, broccoli, jordärtskocka
  • 1liter
    vatten, ca

Så lagar du

Bas: 1 dl hackad lök + 2 dl tärnad potatis + 4 dl valfria hackade grönsaker

Det som också behövs är buljongtärningar, olja och vatten.

1. Fräs löken i oljan i en gryta utan att den tar färg ca 3 minuter. Tillsätt potatis och smulade buljongtärningar, fräs under omrörning 1-2 minuter. Tillsätt grönsakerna och ca hälften av vattnet och koka tills grönsakerna är mjuka.

2. Soppan kan serveras som den är eller mixas i matberedare eller med stavmixer: Rör i resten av vattnet, lite i taget till önskad konsistens. Ge soppan en uppkok.

3. Smaksätt gärna soppan efter tycke och smak med färska hackade örter, några droppar god olivolja eller färskpressad citronsaft. En klick matlagningsyoghurt är också gott att bjuda till.

Dela det här receptet med dina vänner!