Söt pizza från Alsace med päron och citron

Publicerat:
2013-10-02Tillagningstid:
Av samma deg gör man en god desserttårta. Den är god som den är eller med vaniljglass.
Ingredienser
4portioner
Till 1 tarte
- 1/4 sats(er)av degen
- ½dlcreme fraiche
- 1-2 stpäron
- 1stcitron
- 2–3 mskströsocker
- 1mskcointreau
Så lagar du
1. Gör degen. Sätt ugnen på högsta värme samtidigt som du sätter in en plåt.
2. Kavla degen till en tunn rundel och lägg den på bakplåtspapper. Bred på creme fraiche men lämna ett par cm vid kanten. Finriv citronskalet över.
3. Kärna ur och skiva päronen mycket tunt. Pensla dem med pressad citron. Lägg dem lite omlott över creme fraichen. Vik och kläm till kanten runt om.
4. Strö sockret över päronen. Flytta över till den heta plåten. Grädda mitt i ugnen 7–10 minuter tills sockret bubblar och degen börjar få färg. Stänk gärna över lite citruslikör. Servera gärna med lite vaniljglass.