Sotad lättgravad lax med pepparrotskräm

Publicerat:
2020-05-12Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Smakrik lättgravad lax med kryddig pepparrotskräm som serveras med potatissallad. Receptet kommer från Trädgårdstider och Tareq Taylor.
Ingredienser
4portioner
Sotad lax
- 600gfärsk laxfilé
- 2msksocker
- 1msksalt
Pepparrotskräm
- 2dlturkisk yoghurt
- ½dlmycket finriven färsk pepparrot
- ½stcitron, saften
- 1mskdijonsenap
- 1tskhonung
Så lagar du
Sotad lax
1. Blanda samman salt och socker och gnid in laxen med blandningen.
2. Låt laxen stå i kyl i ca en timme och tvätta sedan av blandningen med kallt vatten.
3. Halstra biten i ett hett stekjärn utan fett så att du får en lätt ”sotad” yta på laxen. Baka klart laxen i ugnen på 100 grader tills laxen är medium.
4. Bryt loss färdiga bitar och servera med potatissallad och pepparrotskräm.
Pepparrotskräm
1. Blanda samman samtliga ingredienser i en skål och servera.