Sötpotatis och fisksamosas med yoghurtsås

Publicerat:
2014-04-02Ingredienser
- 300gsötpotatis
- 2stgula lökar
- 3klyfta(or)vitlök
- 1stliten stark chili
- 200gtorskfilé
- 3msksolrosolja
- 2mskcurry
- 200gsmå gröna ärtor
- salt
- 1paketfilodeg
- olja till fritering
Till servering
- sallad, cashewnötter och färsk mynta
Yoghurtsås
- 1dlmatlagningsyoghurt
- 1dlyoghurt naturell
- 3mskmango chutney
- 1tskgurkmeja
- 1klyfta(or)vitlök
- 1dlosaltade cashewnötter
- ½tsksalt
- saften av ½ citron
Så lagar du
1. Skala och skär ner sötpotatisen i tärningar cirka 2x2 cm. Skala och hacka lök och vitlök fint.
2. Fräs allt i olja tillsammans med chili tills löken är glansig. Tillsätt torsken och fortsätt att steka under omrörning tills nästan all vätska har avdunstat.
3. Tillsätt curry och ärtor. Smaka av med salt. Låt allt svalna.
4. Skär filodegen på längden i cirka 10 cm breda remsor. Lägg tre lager av den skurna filodegen på en skärbräda och pensla med vatten.
5. Lägg cirka en matsked av fyllningen i ena hörnet och vik över så att du får en trekant. Fortsätt att vika trekanten över filodegen flera gånger så att fyllningen låses in och knytet behåller samma form. Fäst ändstycket noggrant med lite vatten.
6. Hetta upp oljan till cirka 160 grader, och fritera knytena gyllenbruna i oljan. Lägg på papper för att rinna av.
7. Servera samosasen med såsen och fräscha salladsblad, färsk mynta och cashewnötter.
Yoghurtsås
1. Mixa alla ingredienser i en blender till en slät sås.