Sötpotatisfrites

Publicerat:
2017-02-03Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 2medelstora sötpotatisar
- 1mskmaizena eller potatismjöl
- 2msksolrosolja
- ½tskchiliflakes
- flingsalt
Så lagar du
1. Skala sötpotatisen och skär den i tunna stavar. Lägg sötpotatisstavarna i kallt vatten i minst 1 timme – gärna över natten.
2. Häll av och torka med hushållspapper. Sätt ugnen på 225 grader.
3. Lägg hälften av de torra stavarna i en plastpåse och lägg i ½ msk maizena eller potatismjöl. Blås upp påsen och skaka ordentligt så att stavarna blir täckta av ett tunt lager mjöl. Fortsätt med resterande sötpotis.
4. Häll upp olja och chiliflakes i en skål och lägg i sötpotatisen. Vänd i oljan och lägg sedan upp dem på en plåt. Var noga med att de ligger i ett lager utan att nudda varandra.
5. Rosta potatisen i cirka 20 minuter. Vänd eventuellt på dem efter halva tiden. Stäng av och öppna ugnen. Låt fritsen stå kvar i ugnen i ytterligare 10 minuter med öppen ugnslucka.
Lägg upp och strö över flingsalt, servera direkt med srirachamajonnäs.