Sötpotatispaj

Publicerat:
2014-04-02Tillagningstid:
God dessertpaj med sötpotatis och knäckig pralinetopping.
Ingredienser
6 - 8portioner
- 6dlsötpotatis, bakad utan skal
- 4stägg
- ¾dlmjölk
- 1 ¼dlbrunt farin
- 25gsmör
- 2mskvaniljsocker
- 1nypa(or)salt
- ½tskmald kanel
- ½tskmald ingefära
- 1mskmörk sirap
- 1mskmörk rom
Pralinetopping
- 1 ½dlgrovt hackade cashewnötter
- 1dlbrunt farinsocker
- 30gsmör
Så lagar du
1. Vispa samman alla ingredienserna, utom till toppingen, i en stor skål med en elvisp tills det är en luftig smet.
2. Häll smeten i en smord ugnsform, cirka 1,5 liter och baka i 25 minuter på 175 grader.
3. Blanda ingredienserna till pralinetoppingen i en skål.
4. Ta ut kakan och smula över pralinesmeten och baka i ytterligare 20–25 minuter eller tills kakan är genomgräddad.
5. Servera varm eller rumstempererad, gärna med en klick vispad grädde.