Sötpotatispizza med mozzarella och pesto

Publicerat:
2017-03-02Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 2-3mskrapsolja
- 600-700gsötpotatis
- 1rödlök
- 1tsktorkad rosmarin
- lite salt
- nymalen svartpeppar
- 100gsojabönor, frysta tinade
- 15-20körsbärstomater
- 125gmozzarella
- flingsalt
- lite chiliflakes
Till servering
- pesto, köpt eller hemgjord
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 180 grader. Sätt in en långpanna med rapsolja så den hettas upp.
2. Skala och grovriv sötpotatisen. Lägg den på hushållspapper, vik ihop och krama ur så mycket vätska som möjligt. Häll över i en skål och blanda väl med hackad rödlök, rosmarin, lite salt och peppar.
3. Ta ut långpannan, bred ut sötpotatisen i ett jämnt lager över hela. Höj värmen till 200 grader och sätt in plåten mitt i ugnen cirka 15 min.
4. Halvera körsbärstomaterna och skiva mozzarellan. Ta ut långpannan, fördela tomater, bönor och ost. Strö över lite flingsalt och chiliflakes, tänk på att den kryddar rejält. Baka 10-15 minuter, tills osten smält och sötpotatisen blir lite knaprig i kanterna.
5. Ta ut och servera direkt ur pannan med pesto.