Sötpotatissallad med rökt tomatsalsa

Publicerat:
2019-04-03Tillagningstid:
Potatissallad med massor av smak från sötpotatis och spenat. Salsan har ett spännande sting av rökt paprikapulver.
Ingredienser
4portioner
Sötpotatissallad
- 400gsötpotatis
- 400gpotatis
- ½påse(ar)färsk spenat
- olivolja
- salt och svartpeppar
Rökt tomatsalsa
- ½gul lök
- 1-2tskrökt paprikapulver
- 1mskolivolja
- 400gkrossade tomater
- ½dlvatten
- 1mskhonung
- salt och svartpeppar
Så lagar du
Sötpotatissallad
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala sötpotatis och dela i bitar. Dela potatis i bitar.
3. Lägg dem i en ugnssäker form och blanda med olivolja, salt och peppar från kvarn.
4. Ställ in i ugnen, ca 20 – 30 minuter.
5. Vid servering: Blanda i den färska spenaten.
Rökt tomatsalsa
1. Skala och hacka löken.
2. Värm olivolja i en kastrull, fräs löken utan att den får i några minuter, tillsätt lite av det rökta paprikapulvret och fräs hastigt utan att det får färg.
3. Tillsätt de krossade tomaterna och vatten och låt koka på svag värme ca 15 minuter. Rör om då och då.
4. Tillsätt honung och smaka av med mer paprikapulver om det behövs för hettan, salt och peppar från kvarn för att lyfta fram smakerna i salsan.