Sötpotatissoppa med örtolja

Publicerat:
2016-11-10Tillagningstid:
En soppa med lite skjuts i smaken landar bra i magen. Med rostade pumpakärnor på toppen som bryter av konsistensen blir upplevelsen komplett.
Ingredienser
4portioner
Soppa
- 6dlvatten
- 2stmorötter
- 400gsötpotatis
- 1stgrönsaksbuljong, tärning
- 2tskriven färsk ingefära
- 2strivna vitlöksklyftor
- 1dlpressad apelsinsaft
- peppar och salt
- 1msksmör
Örtolja
- 1dlolivolja
- 2dlfärsk koriander
- 1mskcitronsaft
- salt och peppar
Till servering
- 50gpumpakärnor
Så lagar du
1. Rosta pumpakärnorna i en torr, het stekpanna cirka tre minuter.
2. Koka upp vatten och lägg i buljongtärning. Skala morötter och sötpotatis och skär i bitar.
3. Fräs morötter och sötpotatis i smör i en gryta, riv ned vitlök och ingefära. Häll över grönsaksbuljongen och koka grönsakerna mjuka, ca 15 minuter.
4. Häll i den pressade apelsinsaften och smaksätt med svartpeppar och ev salt. Mixa soppan slät.
5. Örtolja: Mixa olivoljan med koriander och citronsaft till en slät örtolja. Smaka av med salt och peppar.
6. Häll soppan i små skålar och toppa pumpakärnorna och ringla över lite örtolja.