Sötsalta frösnurror

Publicerat:
2022-10-14Tillagningstid:
Smördeg, speciellt färdigkavlad sådan, är en fantastisk produkt när det gäller att skapa plockmat. Lyxig känsla, enkelt att lyckas med, nybakat och drömgott. Det finns även färdiga glutenfria och veganska att köpa i matbutikernas kyldisk.
Ingredienser
8portioner
- 1rulle färdigkavlad, kyld smördeg
- 1ägg till pensling
- 100gmandelmassa
- ½dlsesamfrö, vita eller svarta
- ½dlpumpakärnor
- ½dlsolrosfrön eller vallmofrön
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225 grader vanlig värme.
2. Rulla ut degen på en plåt. Pensla ägg på halva degen (långsidan), riv mandelmassa över och strö på frön. Vik den andra halvan av degen över.
3. Skär i 8 strimlor. Snurra degstrimlorna antingen till stänger eller snurror. Lägg tillbaka dem på bakpappret, pensla med ägg.
4. Grädda mitt i ugnen tills de har vacker färg, det tar cirka 15 minuter.