Sötsalta frösnurror

Små bullar på ett fat. Fatet är dekorerat med spetsmönster. En lapp framför där det står "sötsalta frösnurror"

Publicerat:

Tillagningstid:

Smördeg, speciellt färdigkavlad sådan, är en fantastisk produkt när det gäller att skapa plockmat. Lyxig känsla, enkelt att lyckas med, nybakat och drömgott. Det finns även färdiga glutenfria och veganska att köpa i matbutikernas kyldisk.

Ingredienser

8portioner

  • 1
    rulle färdigkavlad, kyld smördeg
  • 1
    ägg till pensling
  • 100g
    mandelmassa
  • ½dl
    sesamfrö, vita eller svarta
  • ½dl
    pumpakärnor
  • ½dl
    solrosfrön eller vallmofrön

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 225 grader vanlig värme.

2. Rulla ut degen på en plåt. Pensla ägg på halva degen (långsidan), riv mandelmassa över och strö på frön. Vik den andra halvan av degen över.

3. Skär i 8 strimlor. Snurra degstrimlorna antingen till stänger eller snurror. Lägg tillbaka dem på bakpappret, pensla med ägg.

4. Grädda mitt i ugnen tills de har vacker färg, det tar cirka 15 minuter.

Dela det här receptet med dina vänner!