Sötsur rödkål med dadlar

Sötsur rödkål med dadlar

Ingredienser

6portioner

  • 1kg
    rödkål
  • 25g
    smör
  • 2st
    röda lökar
  • 6st
    nejlikor
  • 4st
    kryddpeppar
  • 2msk
    honung
  • 2/3dl
    vinäger
  • 1 1/4paket
    strö dadlar
  • 2tsk
    salt

Så lagar du

Stöt kryddpeppar och nejlikor grovt i en mortel. Strimla rödkålen och skiva löken. Svetta grönsakerna i en tjockbottnad gryta i smöret, tillsätt resterande ingredienser, Rör om och lägg på ett tättslutande lock, låt puttra på svag värme 1 40-60 min. Smaka om sötman och syran är bra. Garnera med några hela och urkärnade dadlar.

Kock: Malin Söderström

Dela det här receptet med dina vänner!