Soufflé

Ingredienser
1 - 2portioner
- 3stägg
- 1dlriven gruyere
- 2mskriven parmesan
- 1mskfärska örter som basilika, timjan, oregano eller rosmarin
- 2msksmör
- salt och peppar
Så lagar du
Sätt ugnen på 225 grader, grilleffekt.
Dela gulor från vitor. Rör ihop gulorna och vispa vitorna i en separat bunke till ett fast skum. Blanda försiktigt ihop gulorna, två tredjedelar av gruyeren samt finhackade örter. Vänd ner de vispade äggvitorna.
Smält smör i en stekpanna (använd en stekpanna som tål att ställas in i ugnen) och häll i omelettsmeten. Låt den stekas i ungefär 1 – 2 minuter. Strö över resterande gruyere och sätt in hela stekpannan i ugnen i 1 – 2 minuter eller tills osten har fått lite färg.
Lossa omeletten och låt den glida över på en tallrik. Servera med riven parmesan och gärna en tomatsallad till.