Soufflé

Soufflé

Publicerat:

Pösomelett med ost

Ingredienser

1 - 2portioner

  • 3st
    ägg
  • 1dl
    riven gruyere
  • 2msk
    riven parmesan
  • 1msk
    färska örter som basilika, timjan, oregano eller rosmarin
  • 2msk
    smör
  • salt och peppar

Så lagar du

Sätt ugnen på 225 grader, grilleffekt.

Dela gulor från vitor. Rör ihop gulorna och vispa vitorna i en separat bunke till ett fast skum. Blanda försiktigt ihop gulorna, två tredjedelar av gruyeren samt finhackade örter. Vänd ner de vispade äggvitorna.

Smält smör i en stekpanna (använd en stekpanna som tål att ställas in i ugnen)  och häll i omelettsmeten. Låt den stekas i ungefär 1 – 2 minuter. Strö över resterande gruyere och sätt in hela stekpannan i ugnen i 1 – 2 minuter eller tills osten har fått lite färg.

Lossa omeletten och låt den glida över på en tallrik. Servera med riven parmesan och gärna en tomatsallad till.

Dela det här receptet med dina vänner!