Sourcream sås med cashewnötter

Publicerat:
2016-02-03Tillagningstid:
En underbart god och krämig sourcreamsås som lyckas med konsttricket att vara helt vegansk och utan halvfabrikat. Rena råvaror, rena smaker och går snabbt att svänga ihop!
Ingredienser
4 - 6portioner
- 2dlcashewnötter, blötlagda i minst 5h eller över natten
- 1,5dlvatten
- 2,5mskcitronjuice
- 3stvitlöksklyftor, skalade
- 2krmsalt
- 1,5msknäringsjäst
Så lagar du
- Skölj de blötlagda cashewnötterna och lägg dem i en blender tillsammans med alla övriga ingredienser. Det går även bra att använda en stavmixer.
- Mixa på hög nivå tills såsen är fullständigt slät. Såsen kan kännas lite rinnig till en början men tjocknar lite efter en stund.
- Om du vill att såsen skall vara ännu rinnigare sedan så tillsätt bara lite extra vatten.