Sourcream sås med cashewnötter

Sourcream sås med cashewnötter

Publicerat:

Tillagningstid:

En underbart god och krämig sourcreamsås som lyckas med konsttricket att vara helt vegansk och utan halvfabrikat. Rena råvaror, rena smaker och går snabbt att svänga ihop!

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 2dl
    cashewnötter, blötlagda i minst 5h eller över natten
  • 1,5dl
    vatten
  • 2,5msk
    citronjuice
  • 3st
    vitlöksklyftor, skalade
  • 2krm
    salt
  • 1,5msk
    näringsjäst

Så lagar du

  1. Skölj de blötlagda cashewnötterna och lägg dem i en blender tillsammans med alla övriga ingredienser. Det går även bra att använda en stavmixer.
  2. Mixa på hög nivå tills såsen är fullständigt slät. Såsen kan kännas lite rinnig till en början men tjocknar lite efter en stund.
  3. Om du vill att såsen skall vara ännu rinnigare sedan så tillsätt bara lite extra vatten.

Dela det här receptet med dina vänner!