Sous vide-ägg i grön soppa

Publicerat:
2020-04-08Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 100gspenat
- 50ggrönkål
- 50gruccola
- 2-3klyfta(or)vitlök
- 2dlgröna ärtor, kokta
- 2cmpepparrot
- 1-2mskrostade pekannötter, krossad
- ½gul lök
- 1litervatten
- 2-3mskkycklingfond, koncentrerad
- 1dlgrädde
- 1tsksalt
- 1-2krmpeppar
- majsstärkelse, för redning
Sous vide-ägg
- 4ägg
- 1litervatten
- 2tsksalt
- 4tskolja
- 4påsar, att sous vida ägget i
Så lagar du
1. Rosta snabbt pekannötterna i en torr panna och krossa dem sedan i en mortel.
2. Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs lök snabbt i några minuter. Vänd ner det gröna och slå sedan på vattnet och grädden. Låt koka upp och mixa sedan allt med en stavmixer eller i en blender.
2. Servera med sous vide-ägget, rivna pepparroten och de rostade krossade pekannötterna.
Sous vide-ägg
1. Placera påsen i en tillbringare eller liknande. Häll ner 1 tsk olja och lite salt i påsen. Kläck försiktigt hela ägget i påsen och sänk påsen under vatten till hälften, detta för att få ut all luft. Kläm igen med påsklämmare.
2. Lägg påsen i en kastrull med 69-gradigt vatten i 4-5 minuter. Ta upp påsen och servera ägget i den gröna soppan.