Spagetti med musslor - spaghetti vongole

Publicerat:
2020-06-11Tillagningstid:
Romantisk rätt från Neapel som servera på en stor tallrik så att du kan leka Lady och Lufsen med din middagspartner.
Ingredienser
2portioner
- 500ghjärtmusslor och/eller blåmusslor, rensade och rengjorda
- 2klyfta(or)vitlök
- efter smaktorkad chili
- olivolja
- 1 nävebladpersilja, hackad
- ca 2dlvitt vin
- 10babyplommontomater
- 2 portionerspagetti
Så lagar du
1. Kontrollera att musslorna lever. Kolla i klippet för att se hur Gino rensar musslor.
2. Lägg vitlök och chili i en kall, djup stekpanna. Slå på värmen och när vitlöken börjar fräsa, lägg i musslorna.
3. Tillsätt bladpersilja och vitt vin.
4. Dela tomaterna och lägg ner i såsen. Låt koka tills musslorna öppnat sig.
5. Koka spagetti al dente i saltat vatten.
6. Häll av pastan och rör ner i musslorna.
7. Servera på ett stort fat.