Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca

Ingredienser

4portioner

  • 400-500 g
    spaghetti eller linguine
  • 2msk
    salt
  • 1dl
    olivolja
  • 1burk(ar)
    hela tomater
  • 2 st
    vitlöksklyftor

torkade chilifrukter (peperoncini)

  • 1/2 dl
    kapris
  • 4st
    sardeller
  • 1dl
    svart oliver med kärna

färsk bladpersilja

  • ca 1/2tsk
    salt

Så lagar du

Häll oljan i en stor stekpanna med höga kanter. Sätt den på medelstark värme. Ta bort skalet av vitlöksklyftorna och ta ur kärnorna ur oliverna. Lägg i vitlöksklyftorna och peperoncini och stek dem i ett par minuter, tills vitlöksklyftorna blivit lätt gyllene. Lågg i sardellerna och låt de smälta i oljan. Lägg i tomat, kapris och oliver. Låt alltihop puttra på medelstark värme i 15 – 20 minuter. Lägg i persiljan och smaka av med salt. Ställ åt sidan.

Sätt på en stor kastrull med mycket vatten på medelstark värme till pastan. När vattnet kokar, salta och lägg i pastan. Koka tills pastan är ”al dente” när du smakar av den och häll då av vattnet i ett durkslag.

Lägg i pastan i stekpannan med tomatsås och rör om ordentligt. Sätt pannan på den varma plattan och låt såsen nätt och jämnt koka upp. Servera med detsamma. Gärna med riven parmesanost!

Dela det här receptet med dina vänner!