Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 400-500 g
    spaghetti
  • 2msk
    salt
  • 2msk
    smör
  • 2msk
    olivolja
  • 100 g
    rimmat sidfläsk
  • 3 msk
    vitt vin
  • 4st
    äggulor
  • 1/2 dl
    riven parmesanost
  • salt och svartpeppar

Så lagar du

Häll ordenligt med vatten i pastakastrullen och ställ den på medelstark värme. Skär fläsket i tunna skivor. Riv parmesanosten.

Lägg smör och olivolja i en stor stekpanna med höga kanter och sätt den på medelhög värme. När det börjar fräsa lite, lägg i fläsket. Rör om då och då medan du steker fläsket tills det fått fin guldbrun färg men inte är bränt eller hårdstekt. Häll i vin och låt det koka upp. Ställ stekpannan åt sidan.

Lägg salt i det kokande vattnet och lägg i pastan. Rör om.

Dela på gulor och vitor, och lägg gulorna i en skål. Vispa gulorna lite lätt. Lägg i den rivna osten, en nypa salt och några ordentliga varv med pepparkvarnen. Vispa ihop.

Häll av pastan i ett durkslag när den är al dente.

Lägg pastan i stekpannan med fläsk, häll över äggblandningen och rör om ordentligt. Ta gärna några extra varv svartpeppar och riv lite extra parmesan över alltihop. Servera genast.

Dela det här receptet med dina vänner!