Ingredienser
4portioner
- 400-500 gspaghetti
- 2msksalt
- 2msksmör
- 2mskolivolja
- 100 grimmat sidfläsk
- 3 mskvitt vin
- 4stäggulor
- 1/2 dlriven parmesanost
- salt och svartpeppar
Så lagar du
Häll ordenligt med vatten i pastakastrullen och ställ den på medelstark värme. Skär fläsket i tunna skivor. Riv parmesanosten.
Lägg smör och olivolja i en stor stekpanna med höga kanter och sätt den på medelhög värme. När det börjar fräsa lite, lägg i fläsket. Rör om då och då medan du steker fläsket tills det fått fin guldbrun färg men inte är bränt eller hårdstekt. Häll i vin och låt det koka upp. Ställ stekpannan åt sidan.
Lägg salt i det kokande vattnet och lägg i pastan. Rör om.
Dela på gulor och vitor, och lägg gulorna i en skål. Vispa gulorna lite lätt. Lägg i den rivna osten, en nypa salt och några ordentliga varv med pepparkvarnen. Vispa ihop.
Häll av pastan i ett durkslag när den är al dente.
Lägg pastan i stekpannan med fläsk, häll över äggblandningen och rör om ordentligt. Ta gärna några extra varv svartpeppar och riv lite extra parmesan över alltihop. Servera genast.