Ingredienser

4portioner

  • 250g
    små tomater, gärna romantica sorten
  • 4st
    vitlöksklyftor (med skal) per person
  • 1dl
    olivolja
  • 1st
    näve färsk basilika
  • 1st
    näve grov salt till pasta vattnet
  • peppar enligt smak
  • riven pecorino ost till servering

Så lagar du

  1. Sätt ugnen  på minst 250 grader.
  2. Lägg tomaterna och vitlöksklyftorna i en ugnsäker form, gärna gjutjärnstekpanna. Ös på rikligt med olivolja, peppra och strö eventuellt på en nypa socker.
  3. Ställ i ugnen och börja koka upp saltat vattnet till pastan.
  4. När tomaterna börjar få en finfärgad yta är det dags att koka pastan.
  5. 2 minuter innan pastan är klar ska man ta ut tomaterna ur ugnen, slänga i basilikan och några matskedar vatten från pasta kastrullen. Mosa och blanda med gaffel.
  6. Sila av vattnet från spaghetti, blanda i lite olivolja, lägg i djupa tallrikar, toppa med tomatsås och rikligt med pecorino. Garnera eventuellt med några basilikablad. Klart!

Dela det här receptet med dina vänner!