Ingredienser
4portioner
- 250gsmå tomater, gärna romantica sorten
- 4stvitlöksklyftor (med skal) per person
- 1dlolivolja
- 1stnäve färsk basilika
- 1stnäve grov salt till pasta vattnet
- peppar enligt smak
- riven pecorino ost till servering
Så lagar du
- Sätt ugnen på minst 250 grader.
- Lägg tomaterna och vitlöksklyftorna i en ugnsäker form, gärna gjutjärnstekpanna. Ös på rikligt med olivolja, peppra och strö eventuellt på en nypa socker.
- Ställ i ugnen och börja koka upp saltat vattnet till pastan.
- När tomaterna börjar få en finfärgad yta är det dags att koka pastan.
- 2 minuter innan pastan är klar ska man ta ut tomaterna ur ugnen, slänga i basilikan och några matskedar vatten från pasta kastrullen. Mosa och blanda med gaffel.
- Sila av vattnet från spaghetti, blanda i lite olivolja, lägg i djupa tallrikar, toppa med tomatsås och rikligt med pecorino. Garnera eventuellt med några basilikablad. Klart!