Spaghetti puttanesca

Publicerat:
2021-10-29Tillagningstid:
Spaghetti putanesca är en härlig blandning av pasta, tomater och sardeller. Smakerna förstärks av bland annat kapris och persilja, en riktigt traditionell Italiensk maträtt!
Ingredienser
4portioner
- 300gspaghetti
- 2burkar hela tomater av god kvalité (ca 400g per burk)
- 5-6vitlöksklyftor
- 8stsardeller
- 1röd chili (kan ersättas med chiliflakes)
- ca 1,5dlurkärnade svarta kalamataoliver
- 3msksmå kapris
- ca 10stcocktailtomater (kan uteslutas)
- 4-5mskfinhackad slätbladig persilja
- olivolja till stekning
- salt och peppar
Så lagar du
- Finhacka vitlök, sardeller och chili.
- Dela cocktailtomaterna i halvor.
- Grovhacka oliverna.
- Öppna upp konservburkarna med hela tomater, ta ner en sax direkt i burken och klipp tomaterna tills de blir mindre bitar. Ställ åt sidan.
- Hetta upp olja och stek vitlök, chili och sardeller. Sardellerna kommer att smälta in i oljan.
- Vänd i burktomaterna och låt såsen koka i ca 20-30 min, till såsen har tjocknat.
- Vänd i oliver, kapris, cocktailtomater, smaka av med salt och peppar och låt såsen koka i 10-15 min till.
- Vänd i persiljan.
- Koka spaghettin al denté. Innan du silar av den färdigkokta spaghettin tar du ca 1 dl av pastans kokvatten och sparar det.
- Sila av pastan, vänd sedan ner det i tomatsåsen tillsammans med 1 dl kokvatten.
- Blanda och servera direkt.