Spansk brödsallad

Publicerat:
2022-08-22Tillagningstid:
Bröd och ost spelar huvudrollen i denna spanska brödsallad. Salladen passar som en härlig sensommarlunch eller som en rungande förrätt. För vad kan gå fel när kvittenmarmelad, Garrotxaost och bröd får leka tillsammans?
Ingredienser
4portioner
- 300gsurdegsbröd (5 skivor)
- 30golivolja (till rostning av brödet)
- 100gkvittenmarmelad (membrillo)
- 200griven Garotoxaost (kan bytas ut mot en vällagrad Manchegoost)
Vinaigrette
- 40gvitvinsvinäger
- 5gdijonsenap
- 15gpepparotspasta
- 15ghonung
- 30gmatolja
- salt och peppar
- 1kruk(or)ruccolasallad
Så lagar du
- Sätt ugnen på 225 °C.
- Skär brödet i tärningar. Vänd brödbitarna med olja (till rostning av brödet).
- Lägg på en plåt och ställ in i mitten av ugnen och rosta allt i ca 10 minuter.
- Ta ut krutongerna och låt dem svalna. I en skål vispa ihop pepparrot, vinäger, senap, honung och olja.
- Vänd sedan ned krutongerna, kvittenmarmeladen och Garrotxa-osten.
- Tillsätt ruccola. Smaka av salladen med salt och peppar efter behov.
- Njut.