Spansk tortilla på rester

Ingredienser
4portioner
- 3stägg
- 3mskvatten
- 2stkokta potatisar
- 1stnäve kokt sparris
- 5cmpurjolök
- 1msksmör
- ca ½tsksalt
- svartpeppar
- spanskt paprikapulver
- babyspenat och örter till servering
Så lagar du
1. Ansa purjon och skär den i tunna skivor. Skär potatisarna i knubbigare skivor. Skiva sparrisen.
2. Knäck äggen i skålen och häll i vattnet. Vispa försiktigt till en jämn smet. Salta och peppra.
3. Sätt stekpannan på medelhög värme och lägg i smör. Låt smöret smälta och fräsa innan du lägger i purjoskivorna. Rör om medan purjon steks – den ska inte bli brun utan bara lite ”genomskinlig” och mjuk. Sänk värmen.
4. Lägg i sparris och potatisskivorna. Peta runt alltihop så att det täcker hela stekpannan jämnt och fint. Häll på äggsmeten.
5. Låt omeletten stekas på svag värme tills den är nästan helt stel och fast, vänd med hjälp av ett lock och stek även på andra sidan.
6. Lägg upp på ett fat och skär i portionsbitar. Garnera med färska örter.