Ingredienser
4portioner
- 3skiva(or)dagsgammalt bröd
- 1mskolivolja till stekning av brödet
- 1sthel vitlök
- 3mskolivolja att steka i
- 1mskspanskt paprikapulver, piementon della vera medium eller stark (kan ersättas med paprikapulver och en nypa cayenne)
- 5dlvatten
- 1burk(ar)krossade tomater
- 1sttärning köttbuljong
- 4stägg
- 1/2 mskvinäger och 1 tsk salt till pocheringen
- 1knippa(or)finhackad bladpersilja till servering
Så lagar du
Tärna brödet och stek det i lite olivolja. Lägg åt sidan. Skala och skiva vitlöksklyftorna så tunt som möjligt. Använd gärna mandolin. Stek vitlöken i olivolja i en kastrull. När vitlöken mjuknat, lägg i paprika och rör om ordentligt. Den ska inte brynas.
Häll i vatten och tomater och låt soppan sjuda under lock i 15 – 20 minuter. Tillsätt brödet och koka i ytterligare 2- 3 minuter. Pochera under tiden äggen. Koka upp vatten i en stekpanna med höga kanter. Tillsätt vinäger och lite salt. Knäck äggen i en kopp och låt dem sedan glida ner i det sjudande vattnet. Koka i 4 – 5 minuter eller tills vitan stelnat. Servera soppan med ägg, fint hackad persilja och lite olivolja.