Spanska musslor

Publicerat:
2014-12-05Hjärtmusslor med smak av saffran och sherry.
Ingredienser
- 1kghjärtmusslor
- 1dlolivolja
- 4stfinhackade vitlöksklyftor
- 1stfinhackad scharlotttenlök
- 5-6stskivor spansk serranoskinka
- 1tskvetemjöl
- 1tskrökt paprikapulver
- 1/4tsksaffranstrådar
- 1½dlsherry
- 2mskfinhackad bladpersilja
- salt och peppar
- Bröd att servera till
Så lagar du
1. Skölj musslorna ordentligt och ta bort alla musslor som är skadade eller inte sluter sig.
2. Hetta upp oljan i en stekpanna med höga kanter. Lägg i finhackad vitlök, lök och strimlad skinka. Stek under omrörning i ett par minuter tills löken mjuknat.
3. Tillsätt mjöl, paprika och saffran och rör om ordentligt. Tillsätt sherryn och låt koka upp.
4. Lägg i musslorna. Dra upp värmen och rör om i musslorna ordentligt. Salta och peppra och lägg i persiljan. Sätt på ett lock och låt koka i 2 -3 minuter tills musslorna öppnat sig. Ringla gärna över lite god olivolja.
Servera med ett gott bröd till.