Sparris med mousselinesås

Ingredienser

8portioner

  • 3dl
    hemlagad majonnäs
  • 800g
    färsk vit sparris
  • 3dl
    vispgrädde
  • 4st
    ägg
  • 1
    stor bunt färsk körvel
  • salt och peppar
  • saft av en fjärdedels citron

Så lagar du

1. Gör majonnäsen (recept, se vanlig kokbok).

2. Vispa grädden och blanda den med majonnäsen.

3. Pressa de hårdkokta äggen genom en sil och rör ner i blandningen.

4. Rör i den hackade färska körveln.

5. Salta och peppra, pressa i citronklyftan. Ställ undan i kylen.

6. Skala sparrisen med potatisskalare så tunt som möjligt. Skala inte knopparna.

7. Koka sparrisen i saltat vatten i ca 12 minuter. Den ska fortfarande vara lite fast.

8.Lägg upp sparrisen på serveringsfat och servera den varm med mousselinesåsen i en skål bredvid.

9.Doppa sparrisen i mousselinesåsen och ät!

Kock: Lugna kocken, John Burton Race

Dela det här receptet med dina vänner!