Sparris med mousselinesås
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
8portioner
- 3dlhemlagad majonnäs
- 800gfärsk vit sparris
- 3dlvispgrädde
- 4stägg
- 1stor bunt färsk körvel
- salt och peppar
- saft av en fjärdedels citron
Så lagar du
1. Gör majonnäsen (recept, se vanlig kokbok).
2. Vispa grädden och blanda den med majonnäsen.
3. Pressa de hårdkokta äggen genom en sil och rör ner i blandningen.
4. Rör i den hackade färska körveln.
5. Salta och peppra, pressa i citronklyftan. Ställ undan i kylen.
6. Skala sparrisen med potatisskalare så tunt som möjligt. Skala inte knopparna.
7. Koka sparrisen i saltat vatten i ca 12 minuter. Den ska fortfarande vara lite fast.
8.Lägg upp sparrisen på serveringsfat och servera den varm med mousselinesåsen i en skål bredvid.
9.Doppa sparrisen i mousselinesåsen och ät!
Kock: Lugna kocken, John Burton Race