Sparris med rökt lax och timjancitronette

Publicerat:
2017-04-27Tillagningstid:
En lätt och elegant förrätt där smakerna samspelar exakt! Hittar du inte späd sparris, klyv lite grövre på längden.
Ingredienser
4portioner
- 20smala gröna sparrisar, 250-300 g
- salt
- nymalen vitpeppar
- 4stora eller 8 mindre skivor kallrökt lax
Timjancitronette
- 1mskpressad citronsaft
- rivet skal av 1/2 citron
- 3mskrapsolja, gärna kallpressad
- salt
- nymalen vitpeppar
- plockade blad från några timjankvistar
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 150 grader. Skölj och ansa sparrisen, salta och peppra lätt.
2. Lägg ut laxskivorna på en skärbräda. Lind in 5 sparrisar i varje, lämna knopparna fria. Lätt i ugnsfast form och baka mitt i ugnen cirka 15 minuter, tills sparrisen är nätt mjuk. Vispa under tiden ihop alla ingredienser till citronetten.
3. Lägg upp laxrullarna på fyra tallrikar, droppa citronetten över och servera.