Sparris med rökt lax och timjancitronette

Sparris med rökt lax och timjancitronette

Publicerat:

Tillagningstid:

En lätt och elegant förrätt där smakerna samspelar exakt! Hittar du inte späd sparris, klyv lite grövre på längden.

Ingredienser

4portioner

  • 20
    smala gröna sparrisar, 250-300 g
  • salt
  • nymalen vitpeppar
  • 4
    stora eller 8 mindre skivor kallrökt lax

Timjancitronette

  • 1msk
    pressad citronsaft
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 3msk
    rapsolja, gärna kallpressad
  • salt
  • nymalen vitpeppar
  • plockade blad från några timjankvistar

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 150 grader. Skölj och ansa sparrisen, salta och peppra lätt.

2. Lägg ut laxskivorna på en skärbräda. Lind in 5 sparrisar i varje, lämna knopparna fria. Lätt i ugnsfast form och baka mitt i ugnen cirka 15 minuter, tills sparrisen är nätt mjuk. Vispa under tiden ihop alla ingredienser till citronetten.

3. Lägg upp laxrullarna på fyra tallrikar, droppa citronetten över och servera.

Dela det här receptet med dina vänner!