Sparris-och västerbottenspaj med tomat

Sparris-och västerbottenspaj med tomat

    Publicerat:

    Ingredienser

    6portioner

    Pajdeg

    • 2dl
      vetemjöl
    • 1dl
      grahamsmjöl
    • 125g
      kallt smör i bitar
    • 1krm
      salt
    • 2msk
      vatten

    Fyllning

    • 250g
      sparris
    • 150g
      västerbottensost
    • 3st
      ägg
    • 3dl
      mjölk
    • ½tsk
      Salt
    • 2krm
      nymald svartpeppar
    • 100g
      halverade cocktailtomater

    Tillbehör

    • Blandad sallad
    • Ev. rökt skinka

    Så lagar du

    1. Finfördela smöret i mjöl och salt, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och kör ihop till en deg. Tryck ut degen i en form 26-28 cm i diameter. Låt stå kallt minst 30 minuter och gärna längre.

    2. Grädda pajskalet ca 10-15 min i 225 grader mitt i ugnen. Skär den nedersta delen från den färska sparrisen förväll både den färska och frysta några sparrisen några minuter. Spola av den i kallt vatten och låt rinna av väl.

    3. Fördela det mesta av sparrisen i det förgräddade pajskalet.

    4. Vispa samman ost, ägg, mjölk, salt och peppar och häll i pajskalet. Lägg på resten av sparrisen och tomaterna med snittytan upp.

    5. Grädda 20-25 min tills fyllningen stannat. Servera med sallad och gärna rökt skinka.

    Dela det här receptet med dina vänner!