Ingredienser
6portioner
Pajdeg
- 2dlvetemjöl
- 1dlgrahamsmjöl
- 125gkallt smör i bitar
- 1krmsalt
- 2mskvatten
Fyllning
- 250gsparris
- 150gvästerbottensost
- 3stägg
- 3dlmjölk
- ½tskSalt
- 2krmnymald svartpeppar
- 100ghalverade cocktailtomater
Tillbehör
- Blandad sallad
- Ev. rökt skinka
Så lagar du
1. Finfördela smöret i mjöl och salt, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och kör ihop till en deg. Tryck ut degen i en form 26-28 cm i diameter. Låt stå kallt minst 30 minuter och gärna längre.
2. Grädda pajskalet ca 10-15 min i 225 grader mitt i ugnen. Skär den nedersta delen från den färska sparrisen förväll både den färska och frysta några sparrisen några minuter. Spola av den i kallt vatten och låt rinna av väl.
3. Fördela det mesta av sparrisen i det förgräddade pajskalet.
4. Vispa samman ost, ägg, mjölk, salt och peppar och häll i pajskalet. Lägg på resten av sparrisen och tomaterna med snittytan upp.
5. Grädda 20-25 min tills fyllningen stannat. Servera med sallad och gärna rökt skinka.