Sparrisentré med rökt lax

Sparrisentré med rökt lax

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 2knippa(or)
    grön sparris
  • 300g
    kallrökt lax
  • ärtskott eller späda salladsblad

<b>Dressing:</b>

  • 1st
    ägg
  • 1 1/2tsk
    dijonsenap
  • 1msk
    citron
  • 1/2st
    vitlöksklyfta
  • 1dl
    olja
  • 2krm
    salt
  • 1krm
    svartpeppar
  • 1tsk
    citronskal

<b>Tillbehör:</b>

  • bröd

Så lagar du

1. Koka sparrisen 5-10 minuter beroende på tjocklek.

2. Lägg upp laxskivorna på assietter.

3. <b>Dressing:</b> Lägg ägget i kokande vatten och koka 3 minuter. Spola i kallt vatten. Gröp ur ägget i en skål. Tillsätt senap, vitlök och citronsaft. Tillsätt oljan droppvis och kör helst med mixerstav eller med elvisp. Smaka av med salt och peppar och cirtonskal.

4. Lägg upp späda salladsblad och sparrisstjälkarna på laxen. Ringla över dressing.

Dela det här receptet med dina vänner!