Ingredienser
4portioner
- 2knippa(or)grön sparris
- 300gkallrökt lax
- ärtskott eller späda salladsblad
<b>Dressing:</b>
- 1stägg
- 1 1/2tskdijonsenap
- 1mskcitron
- 1/2stvitlöksklyfta
- 1dlolja
- 2krmsalt
- 1krmsvartpeppar
- 1tskcitronskal
<b>Tillbehör:</b>
- bröd
Så lagar du
1. Koka sparrisen 5-10 minuter beroende på tjocklek.
2. Lägg upp laxskivorna på assietter.
3. <b>Dressing:</b> Lägg ägget i kokande vatten och koka 3 minuter. Spola i kallt vatten. Gröp ur ägget i en skål. Tillsätt senap, vitlök och citronsaft. Tillsätt oljan droppvis och kör helst med mixerstav eller med elvisp. Smaka av med salt och peppar och cirtonskal.
4. Lägg upp späda salladsblad och sparrisstjälkarna på laxen. Ringla över dressing.