Sparriskräm med bacon och brödkrutonger

Sparriskräm med bacon och brödkrutonger

Publicerat:

Tillagningstid:

Mild sparriskräm kryddad med baconströssel på vitlöksstekta brödkrutonger blir en finstämd start på vårmiddagen.

Ingredienser

4portioner

  • 2
    buntar grön sparris, cirka 500 g
  • ½dl
    grädde
  • 2tsk
    citronsaft
  • salt
  • 4skiva(or)
    bacon
  • 2skiva(or)
    vitt bröd
  • 2msk
    olivolja
  • 1
    vitlöksklyfta

Så lagar du

1. Skär brödet i små kuber och stek krispiga i olivolja i en stekpanna. Tillsätt en pressad vitlöksklyfta och stek ytterligare någon minut. Lägg i en skål och låt svalna.

2. Skär knopparna av sparrisen och stek dem snabbt i lite olivolja och lägg åt sidan. Koka sparrisstjälkarna, cirka 7-10 minuter.

3. Mixa de kokta stjälkarna tillsammans med grädde till en slät kräm. Smaka av med salt och citronsaft.

4. Stek baconskivorna och smula till strössel.

5. Servera sparriskrämen på brödkrutonger, toppa med baconströssel, sparrisknoppar och finklippt dill.  

Dela det här receptet med dina vänner!