Sparriskräm med bacon och brödkrutonger

Publicerat:
2017-04-20Tillagningstid:
Mild sparriskräm kryddad med baconströssel på vitlöksstekta brödkrutonger blir en finstämd start på vårmiddagen.
Ingredienser
4portioner
- 2buntar grön sparris, cirka 500 g
- ½dlgrädde
- 2tskcitronsaft
- salt
- 4skiva(or)bacon
- 2skiva(or)vitt bröd
- 2mskolivolja
- 1vitlöksklyfta
Så lagar du
1. Skär brödet i små kuber och stek krispiga i olivolja i en stekpanna. Tillsätt en pressad vitlöksklyfta och stek ytterligare någon minut. Lägg i en skål och låt svalna.
2. Skär knopparna av sparrisen och stek dem snabbt i lite olivolja och lägg åt sidan. Koka sparrisstjälkarna, cirka 7-10 minuter.
3. Mixa de kokta stjälkarna tillsammans med grädde till en slät kräm. Smaka av med salt och citronsaft.
4. Stek baconskivorna och smula till strössel.
5. Servera sparriskrämen på brödkrutonger, toppa med baconströssel, sparrisknoppar och finklippt dill.