Sparrissallad med förlorat ägg

Sparrissallad med förlorat ägg

Ingredienser

4portioner

  • 8st
    gröna sparrisar
  • 1liter
    vatten
  • 1msk
    sherryvinäger
  • 4st
    ägg
  • ruccolasallat
  • ekbladssallat
  • 2msk
    olivolja
  • salt och peppar

Så lagar du

Skala eventuellt sparrisen och koka den i saltat vatten. Dela sparrisen i tre delar. Koka upp nytt vatten i en kastrull. Dra ner värmen så att vattnet sjuder. Tillsätt vinäger och en nypa salt. Knäck äggen direkt i vattnet, försiktigt ett och ett. Ta upp äggen efter ungefär två minuter. Det går lika bra att knäcka ägget i liten skål som får flyta på vattnet. Häll över ägget i kastrullvattnet när ägget börjar bli vitt.

Blanda dijonsenap, olivolja och sallat i en stor skål. Salta och peppra. Blanda ner sparrisen och lägg äggen ovanpå. Salta och ringla över lite olivolja.

Dela det här receptet med dina vänner!