Ingredienser
4 - 8portioner
- 500 ggrön sparris
- 1ststor gul lök
- 1msksmör
- 8dlkycklingbuljong
- 1dltorrt vitt vin
- 1 dlvispgrädde
- 2mskhackad körvel
salt och peppar
Så lagar du
1. Skär bort nedersta hårda delen på sparrisen. Skär av topparna och spara dem. Skär resten av stjälkarna i bitar.
2. Hacka löken. Fräs den mjuk i smör ca 10 min. Tillsätt sparrisbitarna och häll på buljongen. Sjud ca 10 min. Förväll under tiden sparrisknoppana någon minut i kokande vatten. Tillsätt vin och grädde till soppan och koka ytterligare ca 5 min.
3. Tillsätt körvel och mixa soppan slät med stavmixer eller i matberedare.
4. Smaka av med salt och peppar. Servera och garnera med sparrisknopparna och körvelblad.