Sparristarte

Publicerat:
2016-04-29Tillagningstid:
Sparris med smördeg är en riktig fullträff. Servera gärna denna tarte som tilltugg eller på buffén.
Ingredienser
4portioner
- 1strulle smördeg
- 1paketmascarpone
- 1stägg
- 1stcitron, skalet
- 1mskmjöl
- 1tsksalt
- 500gsparris
- 1mskolivolja
- salt och peppar
- 3-4mskpinjenötter
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Rulla ut smördeg med smörpapper på en plåt och dela degen i 8-10 bitar.
3. Blanda mascarpone med ägg, citronskal, mjöl och salt. Bred ut över din smördeg, men lämna några centimeter på kanten
4. Trimma sparrisen genom att bryta av den träiga roten. Fördela sparrisarna på smördegen. Strö över pinjenötterna.
5. Sätt in plåten i ugnen i cirka 25 minuter eller tills smördegen fått fin färg.