Spenat och roquefortsallad

Publicerat:

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 400g
    babyspenat
  • 400g
    romansallad
  • 2dl
    puylinser
  • 1st
    gul lök
  • 1dl
    vitt vin
  • 2dl
    grönsaksbuljong
  • 50g
    valnötter
  • 2st
    rödlök (små)
  • 300g
    roquefortost
  • 16st
    körsbärstomater
  • 6skiva(or)
    grovt bröd
  • 200g
    smör
  • 2st
    portabello
  • 1dl
    olivolja
  • 3st
    citron
  • 3klyfta(or)
    vitlök
  • salt och peppar

Så lagar du

Skölj spenaten och låt rinna av, riv romansalladen (på längden) i tre bitar - skölj och låt därefter rinna av.

Finhacka den gula löken, fräs lätt i olivolja, tillsätt puylinserna - rör om och tillsätt vin och buljong. Koka i ca 13 minuter.

Sätt ugnen på 180 grader, lägg valnötterna på långpanna, skvätt på vatten och salta. Blanda runt. Rosta lätt i ca 5-6 minuter.

Skira smöret.

Skär bort kanten på brödet och sedan i små bitar. Lägg bitarna i smöret (ren kastrull, låt det hela koka. När krutongerna blivit gyllenbruna - sila av och låt torka på hushållspapper.

Skala rödlöken och skär i ringar. Smula ner roquefortosten. Skölj tomaterna och dela dem på längden.

Grilla portabellohatten, lägg tillsammans med vitlök och olivolja i tallrik.

Vid servering:

Blanda spenat, romansallad, puylinser, röd lök, tomater, roquefortost och portabello i salladsskål. Smaka av med olivolja, citronjuice, salt och peppar. Avsluta med krutonger och valnötter på toppen

Dela det här receptet med dina vänner!