Ingredienser
6 - 8portioner
- 400gbabyspenat
- 400gromansallad
- 2dlpuylinser
- 1stgul lök
- 1dlvitt vin
- 2dlgrönsaksbuljong
- 50gvalnötter
- 2strödlök (små)
- 300groquefortost
- 16stkörsbärstomater
- 6skiva(or)grovt bröd
- 200gsmör
- 2stportabello
- 1dlolivolja
- 3stcitron
- 3klyfta(or)vitlök
- salt och peppar
Så lagar du
Skölj spenaten och låt rinna av, riv romansalladen (på längden) i tre bitar - skölj och låt därefter rinna av.
Finhacka den gula löken, fräs lätt i olivolja, tillsätt puylinserna - rör om och tillsätt vin och buljong. Koka i ca 13 minuter.
Sätt ugnen på 180 grader, lägg valnötterna på långpanna, skvätt på vatten och salta. Blanda runt. Rosta lätt i ca 5-6 minuter.
Skira smöret.
Skär bort kanten på brödet och sedan i små bitar. Lägg bitarna i smöret (ren kastrull, låt det hela koka. När krutongerna blivit gyllenbruna - sila av och låt torka på hushållspapper.
Skala rödlöken och skär i ringar. Smula ner roquefortosten. Skölj tomaterna och dela dem på längden.
Grilla portabellohatten, lägg tillsammans med vitlök och olivolja i tallrik.
Vid servering:
Blanda spenat, romansallad, puylinser, röd lök, tomater, roquefortost och portabello i salladsskål. Smaka av med olivolja, citronjuice, salt och peppar. Avsluta med krutonger och valnötter på toppen