Spenatgratäng

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 300gspenat
- 1stlök
- 1klyfta(or)vitlök
Till bechamelsås
- 1msksmör
- ½litermjölk
- 1mskmjöl
- 1krmmuskot
- ½stcitron, skalet (gärna ekologisk)
- 1dlparmesanost
- Salt och peppar
Så lagar du
Sätt ugnen på 225 grader.
1. Skala och hacka lök och vitlök.
2. Fräs lök, vitlök och spenat i oljan i 3 minuter.
3. Häll löken och spenaten i ett durkslag så att överflödig vätska rinner av.
4. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet och vispa sedan ner mjölken. Sjud såsen i ca 10 minuter, rör om då och då. Tillsätt muskot, citronskal och parmesan. Smaka av med salt och peppar.
6. Lägg spenat och lök i en ugnsfast from. Slå över bechamelsåsen.
7. Gratinera i ugnen i ca 10-15 minuter i 225 grader tills gratängen fått fin färg.