Spenatgratäng

Spenatgratäng

Ingredienser

4portioner

  • 300g
    spenat
  • 1st
    lök
  • 1klyfta(or)
    vitlök

Till bechamelsås

  • 1msk
    smör
  • ½liter
    mjölk
  • 1msk
    mjöl
  • 1krm
    muskot
  • ½st
    citron, skalet (gärna ekologisk)
  • 1dl
    parmesanost
  • Salt och peppar

Så lagar du

Sätt ugnen på 225 grader.

1. Skala och hacka lök och vitlök.

2. Fräs lök, vitlök och spenat i oljan i 3 minuter.

3. Häll löken och spenaten i ett durkslag så att överflödig vätska rinner av.

4. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet och vispa sedan ner mjölken. Sjud såsen i ca 10 minuter, rör om då och då. Tillsätt muskot, citronskal och parmesan. Smaka av med salt och peppar.

6. Lägg spenat och lök i en ugnsfast from. Slå över bechamelsåsen.

7. Gratinera i ugnen i ca 10-15 minuter i 225 grader tills gratängen fått fin färg.

Dela det här receptet med dina vänner!