Spenatsallad med yoghurt (borani spenat)

Publicerat:
2016-03-16Tillagningstid:
Borani spenat passar utmärkt till allt grillat. Garnera gärna med lite kanelstång.
Ingredienser
4portioner
- 400gfärsk spenat (eller 1 paket fryst bladspenat)
- olivolja
- 5-6skalade vitlöksklyftor
- efter smaksalt
- efter smakvitpeppar
- ½liternaturell yoghurt
Så lagar du
1. Rensa spenaten från grova stjälkar, skölj och låt rinna av i durkslag.
2. Klappa den torr i en handduk och skär den i bitar.
3. Värm lite olja i en stekpanna och fräs hastigt spenaten med 1–2 hackade vitlöksklyftor; bara 1–2 minuter medan du vänder den hela tiden.
4. Häll över spenaten i en skål, pressa över färsk vitlök och häll på den kalla yoghurten.
5. Vänd ihop spenat, yoghurt och vitlök och krydda med salt och peppar.
Tips: Garnera gärna med lite kanelstång. Servera som en frisk sallad, gärna till grillade kötträtter.