Spenatsoppa med fänkål och potatis

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 1,2liter
    hönsbuljong alt grönsaksbuljong
  • 1st
    gul lök
  • 1st
    fänkål
  • 400g
    spenat
  • 2st
    potatisar
  • 20g
    smör
  • 4st
    hårdkokta ägg

Höns/kycklingfond

  • 1kg
    höns- eller kycklingskrov
  • 1st
    morot
  • 1st
    gul lök
  • 3st
    vitlöksklyftor
  • 5st
    timjankvistar
  • 8st
    vitpepparkorn
  • 1/3st
    purjolök
  • 1/4st
    blekselleri

Så lagar du

Fräs löken och fänkålen med smör 2 min utan att ta färg. Häll på buljongen och lägg i potatisen. Koka tills potatisen mjuknat. Lägg i spenaten och koka ytterligare ett par min. Smaka av med salt och peppar.

Servera med hårdkokt ägg.

För snabb variant använd buljontärning. Vill du göra din egen fond skär grönsakerna i stora bitar. Lägg skrov och grönsaker i en stor kastrull och täck med vatten. Låt sjuda i cirka två timmar, skumma av under tiden. Sila sedan av fonden genom finmaskig sil.

Dela det här receptet med dina vänner!