Spetskålssallad

Publicerat:
2016-10-13Tillagningstid:
Spetskålen är mjälla och friskare i smaken än vitkål och här samsas den dessutom med friska, pigga grönskålsskott. En lite modernare kålsallad eller ett nytt alternativ till pizzasalladen.
Ingredienser
4portioner
- 1 liten eller ½stspetskål
- 1kruk(or)grönkålsskott
- 2-3mskolivolja
- 1mskcitronsaft
- 1stcitron, skalet
- ½tsksalt
- 3mskfinhackad mynta
- 3msknyriven parmesanost
- ½dlfinhackade salta jordnötter
- nymalen svartpeppar
Så lagar du
1. Strimla spetskål och grönkål fint och lägg i en skål.
2. Blanda olivolja och citron och smaka av med salt och peppar. Massera in dressingen i kålen.
3. Blanda ner finhackad mynta, parmesan och hackade nötter.