Spicy sötpotatissoppa

Publicerat:
2016-02-15Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 1 ½mskkallpressad rapsolja
- 3stgula lökar
- 2stvitlöksklyftor
- 2stsmå kanelstänger
- 900gsötpotatis
- ½stfärsk chili
- ½ststjälk citrongräs
- 1bit(ar)färsk ingefära (skalad och stor som en tumme)
- ½stcitron
- 1litervatten
Så lagar du
Observera att metoden nedan skiljer sig från tv-programmets, men är mer effektiv.
1. Om du fått tag i ekologiska sötpotatisar behöver du inte skala, bara skrubba. Om inte, skala sötpotatisarna. Dela dem på längden i fyra bitar och tärna grovt. Lägg åt sidan.
2. Skala och skiva gul lök tunt. Det behöver inte bli perfekt eftersom soppan sedan mixas slät. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs löken tills den är mjuk och doftar gott tillsammans med de två kanelstängerna. Cirka 4 minuter.
3. Lägg citrongrässtjälken på en skärbräda och banka på den med baksidan av en kniv, mortel eller annat tungt. Detta gör att smakerna kommer fram. Grovhacka.
4. Tillsätt citrongräs och alla resterande ingredienser i kastrullen. Koka tills sötpotatisen är mjuk rakt igenom, cirka 7-10 minuter. Mixa soppan slät i en hög blender eller med stavmixer. Servera med färskriven kanel och eventuellt lite havregrädde.