Spindeltårta

Publicerat:
2019-11-20Tillagningstid:
Den här tårtan med botten av chokladkex blöder när du skär den. Vågar du smaka?
Ingredienser
4 - 6portioner
- 20chokladkex, fyllda
- 50gsmör, smält
- 1burk(ar)kondenserad mjölk
- några droppargelfärg, röd ätbar
- 150gchoklad, mörk
- 50gsmör
- 1dlvarm grädde
- 50 gvit choklad, smält
Så lagar du
1. Krossa chokladkexen.
2. gör en smet av krossade kex och smält. Tryck ut smeten i en pajform med löstagbar botten. Ställ i frysen.
3. Gör den röda fyllningen av kondenserad mjölk och röd färg, häll i den kalla botten, sätt tillbaka kakan i frysen.
4. Gör chokladfyllningen genom att hälla varm grädde över hackad choklad och smör.
5. Häll chokladfyllningen på den kalla kakan.
6. Ringla över smält vit choklad, dra ut till ett spindelnät med en grillpinne. Förvara i kylen en stund innan servering.