Spröda nötkakor

Publicerat:
2016-12-22Tillagningstid:
Konditor Mette blomsterbergs favoritkakor är goda året om men passar särskilt bra till jul.
Ingredienser
10portioner
Småkaksdeg
- 250gmjöl
- 200gsmör
- 100gsocker
- ½polynesisk vaniljstång (kan ersättas med vanlig vaniljstång)
- ½tskkanel, malen
Glaserade hasselnötter
- 40hasselnötskärnor, hela
- 1mskhonung
- 1mskvatten
Så lagar du
Kakdeg
1. Blanda alla ingredienser i en matberedare med degkniv. Häll smeten i en spritspåse med en rund spritstyll och spritsa ut på bakplåtspapper i 5-kronestora stora runda kakor. Se till att det är mellanrum mellan kakorna.
Glaserade hasselnötter
1. Honung, vatten och hasselnötter värms i en liten kastrull i några minuter tills honungen har smält. Placera en blank nöt på varje kaka.
2. Grädda kakorna i 185 grader tills de är gyllenbruna, cirka 15-18 minuter.
Tips: Förvara kakorna i en tättslutande burk.