Squash- och ricottaplättar

Squash- och ricottaplättar

Ingredienser

4portioner

  • 8skiva(or)
    vit formfranska
  • 1
    stor squash
  • 1
    ägg
  • 1dl
    ricottaost
  • 1krm
    spiskummin
  • salt och peppar
  • olja för fritering

Till servering:

  • 4skiva(or)
    bröd
  • 1
    vitlöksklyfta

Så lagar du

Skär bort kanterna på formfranskan och mixa brödet i en matberedare så att konsistensen blir som ströbröd. Riv squashen grovt med rivjärn och lägg i en bunke. Blanda ner ägg och ricottaost. Rör ner 1 dl av det hemmagjorda ströbrödet. Smaksätt med salt, peppar och spiskummin. Låt smeten svälla ett par minuter.

Forma till centimetertjocka plättar och panera i resten av ströbrödet. Fritera i en panna med varm olja, ca 1 cm djupt. Stek ca 3-4 minuter per sida och låt plättarna rinna av på hushållspapper.

Servering:

Rosta brödskivorna och gnid dem med en vitlöksklyfta.

Servera squash- och ricottaplättarna på brödet med sötpotatismarmelad till. Riv eventuellt lite färsk muskot över.

Dela det här receptet med dina vänner!