Squashgryta med gurksallad

Squashgryta med tomat- och gurksallad.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    gul lök
  • 2-3st
    gröna avlånga paprikor eller 1 vanlig grön
  • 3klyfta(or)
    vitlök
  • 1st
    grön chili
  • 6st
    tomater
  • 2st
    grön squash (ca 300 g)
  • 4msk
    lagerblad
  • 1 litenknippa(or)
    timjan
  • 10st
    salviablad
  • 1tsk
    krossade korianderfrö
  • cirka 4msk
    olivolja
  • flingsalt

Sallad

  • 1st
    gurka
  • 1st
    liten gul lök
  • st
    citron
  • 10st
    myntablad
  • 2msk
    olivolja
  • salt

Så lagar du

1. Koka upp en kastrull med vatten. Skär bort ögat på tomaterna och skär ett kryss i toppen av dem. Skålla tomaterna i det kokande vattnet och lägg dem sedan i kallt vatten när skalet börjar lossna. Skala tomaterna och lägg till sidan.

2. Hacka två vitlöksklyftor fint. Skär upp paprika och lök grovt. Fräs allt i en kastrull på låg värme i 3 msk olivolja tillsammans med fint skuren grön chili och 1 tsk flingsalt tills löken är glansig. Hacka timjan och salvia och tillsätt detta tillsammans med lagerbladen.

3. Skär squashen i stora bitar och lägg i kastrullen ovanpå löken. Rör inte runt!

4. Skiva de skalade tomaterna och lägg dessa ovanpå squashen. Salta lätt.

5. Sätt ett tätt lock på grytan och koka på låg värme ca 30 minuter eller tills tomaterna har ”smält” och squashen är mjuk.

6. Hacka den sista vitlöksklyftan fint och bryn i 1 msk olivolja tillsammans med de krossade korianderfröna. Häll ovanpå den färdiga squashen och servera med gurksallad och pitabröd.

Sallad

1. Skiva gurka och lök tunt. Hacka myntan och blanda samman alla ingredienserna i en skål.

2. Pressa i saften av en citron och tillsätt olivolja och salt efter smak.

Dela det här receptet med dina vänner!