Squashkaka

Publicerat:
2015-09-08Tillagningstid:
Saftig och grymt god kaka, funkar både som fika och efterrätt. Lite som morotskaka, men ändå inte.
Ingredienser
Kakan
- 3stägg
- 1¾dlströsocker
- 1¾dlbrun farin
- 5dlvetemjöl
- 1½tskbikarbonat
- 1½tskbakpulver
- 2tskkanel, malen
- 1tskvaniljpulver
- 2dlmatolja
- 200gkrossad ananas, avhälld
- 5dlsquash, finriven
Frosting
- 500gnaturell färskost
- 125gsmör, mjukt
- 4dlflorsocker (kan minskas efter egen smak)
- 1tskvaniljpulver
Så lagar du
1. Smörj och bröa en långpanna, cirka 30x40 cm, eller lägg i bakplåtspapper. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa upp ägg och socker. Blanda samtliga torra ingredienser, sikta ner i äggsmeten. Tillsätt olja, ananas och squash.
3. Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter. Kontrollera kakan med en sticka mot slutet av gräddningen eftersom gräddningstiden ofta varierar mellan olika ugnar. Låt svalna.
4. Gör frosting: Vispa samtliga ingredienser fluffigt med elvisp. Bred över kakan.
5. Ställ kakan kallt och skär i bitar. Kakan går bra att frysa både med och utan frosting.
Tips: Gillar du nötter kan du tillsätta 2 dl valnötter i kaksmeten.