Squashplättar

Publicerat:
2017-04-05Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 1dlfinriven squash
- 1ägg
- 3mskmaizena
- ¼tskvaniljpulver
- ¼tsksalt
- ½tskbakpulver
- 1tskhonung
- smör till stekning
Så lagar du
1. Börja med att riva squashen på den finaste sidan av rivjärnet och lägg det sedan i en bunke. Den rivna squashen kommer att släppa ifrån sig lite vätska efter en stund och den ska du sila bort.
2. När du har hällt bort vätskan så rör du ner ägg, vaniljpulver, honung och salt. Mixa detta i ca 20 sekunder.
3. Blanda sedan maizena och bakpulver väl och rör ihop allt till en smet.
4. Klicka ut smeten och stek tills de blir gyllenbruna i smör (eller valfri olja).
5. Servera med vispad grädde och färska bär.
Tips
Vill du göra ”matplättar ” kan du utesluta vaniljen och honungen och istället riva ner 50 g parmesanost och krydda med lite chili och hackad persilja.
Plättarna är både mjöl- och mjölkfria om du steker dem i olja och inte har i någon parmesanost.